По стъпките на прабългарите

 

2018-04-20 09.48.52Карта на  маршрута

 

Кои са нашите предци, откъде и как са дошли хората създали България?

За да разбере това Вълшебния Керван се отправи на ново пътешествие. Проектът се нарича:  „По стъпките на прабългарите“.

През последните 3 години изминахме по земя пътя на коприната от Европа към Югоизточна Азия през Индийския субконтинент. От Индия продължихме
по пътя на подправките към Индонезия и островите на карамфила и индийското орехче.
След това измина над година в мореплаване и пиратсване из Океания, Меланезия и Микронезия. Всички пътища и маршрути бяха изминати изцяло по земя и море без нито един полет.

Сега се добрахме до Далечния изток след 6 месеца мореплаване от Фиджи до Япония и Южна Корея и се готвим да изминем един от теоретичните пътища на миграция на  прабългарите от Централна Азия до Европа, следвайки северния азиатски
път на коприната изцяло по земя.

Можете да подкрепите това начинание, изпращайки ни положителна енергия и следейки блога и Фейсбук страницата. Изключително необходима ще ни е историческа информация за региони и земи, където са намирани археологически свидетелства и данни за прабългарите или близкородствени номадски племена.

Проектът включва пътешествия и търсене на сведения за прабългарите в местни музеи, разговори и изследване на легенди и истории за миграциите им на териториите на Китай, Монголия, Южен Сибир, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Азербайджан, Грузия, Армения, преди да се завърнем в  България през Турция.

 

Стартираме пътешествието от Китай май месец 2018. Благодарим ви за любовта и вълните от красиви емоции!

 

 

Теоретична обосновка на проекта – кликнете тук

 

 

Първа част от „По стъпките на прабългарите“