По стъпките на прабългарите

 

2018-04-20 09.48.52

Карта на планирания маршрут

 

Кои са нашите предци, откъде и как са дошли хората създали България?

За да разбере това Вълшебния Керван се отправя на ново изумително пътешествие. Проектът се нарича:  „По стъпките на прабългарите“.

През последните 3 години изминахме по земя пътя на коприната от Европа към Югоизточна Азия през Индийския субконтинент. От Индия продължихме
по пътя на подправките към Индонезия и островите на карамфила и индийското орехче.
След това измина над година в мореплаване и пиратсване из Океания, Меланезия и Микронезия. Всички пътища и маршрути бяха изминати изцяло по земя и море без нито един полет.

Сега се добрахме до Далечния изток след 6 месеца мореплаване от Фиджи до Япония и Южна Корея и се готвим да изминем един от теоретичните пътища на миграция на  прабългарите от Централна Азия до Европа, следвайки северния азиатски
път на коприната изцяло по земя.

Можете да подкрепите това начинание, изпращайки ни положителна енергия и следейки блога и Фейсбук страницата. Изключително необходима ще ни е историческа информация за региони и земи, където са намирани археологически свидетелства и данни за прабългарите или близкородствени номадски племена.

Проектът включва пътешествия и търсене на сведения за прабългарите в местни музеи, разговори и изследване на легенди и истории за миграциите им на териториите на Китай, Монголия, Южен Сибир, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Азербайджан, Грузия, Армения, преди да се завърнем в  България през Турция.

 

Стартираме пътешествието от Китай май месец 2018. Благодарим ви за любовта и вълните от красиви емоции!

 

Теоретична обосновка на проекта

img-8987_origПроцесът за произхода и етническата принадлежност на древните българи като самостоен народ трябва да се разглежда като част от процеса на разпадане, диференциация и обособяване на отделните групи на някога единната средноазиатска алтайска езикова-етническа общност, форморана на обширни пространства на Вътрешна Азия, от долините на на реките Орхон и Енисей до долината на река Иртиш, и от Урал до Тян-шан и Памир.

Археологическите и антропологически данни сочат, че прародина на на древните български племена е областта Туран (дн. Източен Казахстан),

Най-ранният техен расов тип е близък до антропологическия тип на населението от средноазиатското междуречие. Придобитите от тях монголоидни черти са продукт от смешението им с хуните. През така наречената хунска епоха (4в. пр. н. е.), заедно със сродните им по език, произход и култура племена те са влизали в състава на на огромен по територия и население военноплеменен съюз известен в старите китайски хроники като „империята Хууну“.

След разпадането на на „Хунската империя“, българските племена се заселват Приазовието и Прикаспието – в земите по долното течение на р. Волга на север от Кавказ и в причерноморските степи. Тук те влезли в контакт със сармато-аланските племена (те били от ирански произход) именно в тези земи за пръв път отбелязват точното им местонахождение писмените извори.

Очакваме вашите съвети, исторически данни и предложения за точния маршрут на емейл magickervan@gmail.com или във ФБ страницата ни и ФБ Групата (предстои).

Можете да ни подкрепите и с дарителски инициатива:

Смеката ни в Първа Инвестиционна Банка: IBAN: BG96FINV91501015191765 за Маргарита Ценова. За пейпал или други опции вижте в Подкрепи

Advertisements