Подкрепи

Вълшебния Керван

си е вкъщи от март 2020 до настоящоя момент, в очакване Пътят да се отвори към нови приключения.

Бюджет

Керванът пътува с екстремено нисък бюджет. Пътуваме на автостоп, спим на палатка и се нуждаем от малки средства за храна и дребни нужди. Пътешествието само по себе си ни залива с многообразие от картини, срещи с невероятни хора и случки, които са храна за нашите сетива и по естествен начин ограничават желанията за консумация.

Всяка Ваша помощ е от голямо значение за нас и идва по магически начин, точно когато ни е най-необходима и увеличава продължителността на пътешествието.

Филми

По време  на това пътуване заснемаме кратки документални филми с интересни природни и исторически феномени за местата през които преминаваме, приключенията на Кервана; и бита и културата на местните жители. Надяваме се всички тези филмчета да станат достояние на широката публика. Нуждаем се от допълни технически средства за подобряване на качеството и повече време за обработка на суровия видео материал.

Благодарим Ви от Все сърце!

За допълнителна информация не се колебайте да ни пишете на нашия имейл адрес: magickervan@gmail.com или на ФБ страницата: Magic Kervan.

Подкрепете  ни:

Ако желаете да ни подкрепите, можете да преведете по сметката ни в Първа Инвестиционна Банка:

IBAN: BG96FINV91501015191765 за Маргарита Шущаркова

или

с кредитна/дебитна карта или paypal на линка donate:


Donate Button with Credit Cards

Благодарим Ви!

Приключения в които ни подкрепяхте

Африканско последно пътешествие 

Продължи четири месеца от ноември 2019 до март 2020. Преминахме през 6 държави – Израел, Палестина, Йордания, Египет, Судан, Етиопия като от Израел до Етиопия се придвиждвахме само по земя и на автостоп.

Азиатско пътешествие

Дългото пътешествие на Вълшебния Керван продължи 3 години 8 месеца и 5 дни, преминало през 30 държави, само по суша и вода завърши.
Безкрайни благодарности на всички Вас, които ни следяхте през джунгли и пустини, върхове и океани и специални на тези, които ни подкрепиха.

Вълшебния Керван по родните земи

Завърнахме се в България изпълнени с енергия, впечатления от пътуването и десетки планове, които се опитахме да съчетаем с отдаване на време на най-ощетените от това пътуване – близките ни роднини и интензивна работа по спествяване на средства за следващото пътешествие.

Ето и някои от проектите, които успяхме да осъществим напълно или отчасти:

 • Поредица от беседи-лекции представящи азиатското ни пътешествие:
 • 1. Първа среща с Вълшебния Керван. Лекция за цялото пътуване (Куб на пътешественика, София, България. (януари, 2019)
 • 2. Пакистан
 • 3. В сърцето на Индия
 • 4. Мианмар
 • 5. Изкуството на свободния пътешественик – принципи и техники. Автостоп на яхти – мит или реалност. (юни 2019, фестивал Уейк Ъп, Родопите, България)
 • Организиране на изложба с подбрани от най-добрите ни фотографии на афтентични племена и традиционни общества от пътуването под надслов „Картини от Един Свят“ (Столична библиотека София, България, ноември 2019)
 • Монтаж на филм за нашето приключение в Папуа Нова Гвинея с уникални кадри от различни изолирани племена (временно спрян)
 • Монтаж на късометражни документални филми за други части от пътешествието (временно спрени)
 • Редакция и редизайн на сайта, по специално на частта Туристическа Информация
 • Написване и редактиране на книгата от първата част на азиатското пътешествие „Палецът на свободата“ (вече издадена)