Филми

Magic Kervan Motion Pictures снима филми за Земята  – тази Земя, която обичаме, на която сме родени и израсли. Показваме ви я каквато е, в цялата нейна естественост и прелест, такава каквато я виждаме по време на нашите пътешествия.

Природа, приключения, хора и култура.

 

Земята е нашият дом –  да се грижим за нея и да я обичаме

 

Camels_Long_CUT

“В земите на Бадуй: Пазителите на света”: Документален филм за племенната етническа общност Бадуй в Индонезия, живеещи на по- малко от 100 км. от столицата, мегаполис Джакарта и отказващи да променят своя древен начин на живот и да се модернизират . Вижте как те живеят в хармония с природата без електричество и много от „благата“ на цивилизацията. Потопете се в ежедневието на Бадуй, вижте от какво са направени къщите им и как се подготвят за предстояща сватба. Продължителност 17 мин.

 

„Отблясъци от Борнео“: Документален филм за малайзийската част на остров Борнео. Филмът е еклектична мозайка, в която ще се срещнете с местни етнически групи – ловци и събирачи, ще опитате екзотични храни от острова, ще пътешествате в далечните земи на Келабитите, ще разберете как се приготвят лястовичи гнезда за ядене и още много интересни неща. Филмът е в две части с обща продължителност 44 минути.

I-ва част:

II-ра част:

 

„В джунглата“:  Филмът бе заснет в национален парк Таман Негара Паханг, Малайзия. Разказва за осем дневния самостоятелен преход на Керванът през екваториаланата джунгла и изкачването на връх Гунунг Тахан, разчитайки единствено на собствените си способности за оцеляване, без водач, карта или GPS. Продължителност : 13 мин.

„Малака – султани, колонизатори и разноцветни култури“:  Документален филм за историята и интересните забележителности в стария град Малака, Малайзия. Продължителност: 10 мин.

„Батек – праисторическа хармония“: Филм за племето на ловци и събирачи батек, обитаващо джунглите на Западна Малайзия. Продължителност: 4 мин.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Кратки филми-импресии

Има места на планетата Земя, срещи с уникални хора, изключителни моменти и невероятностни събития, които до такава степен говорят по магичен начин сами по себе си, че сякаш са сценерист, режисьор и оператор. Единственото, което се изисква в такива моменти е съдбата да ни е довела на тези места и да ги засвидетелстваме с камера.
Добре дошли в паралелните реалности на Света!

 

„Една отделна реалност“

Събуждаме се сутрин.  Кратък тоалет и закуска. Качваме се в колата и тръгваме за работа,  но трябва да заредим бензин.  Светът е устойчиво фиксиран и подреден.  Но в същото време, някъде по света…

 

 

 

 

Можете да ни съдействате за заснемане на нови документални филми на отдалечени места из планетата за интересни етнически малцинства, племена и култури, като направите финансово дарение или  ни окажете материално- техническа подкрепа.

За предложения и идеи можете да се свържете с нас за допълнителни разговори или срещи.

Всяка помощ, колкото и малка да ви се струва, е с голямо значение за нашите бъдещи проекти и е високо оценена от нас.

Благодарим!
Donate Button with Credit Cards

(Можете да дарите с кредитна или дебитна карта – не е необходимо да имате регистрация в PayPal)